NAM (Neuroplasticity Activation Meditating) – tehnologija održive sreće

NAM (Neuroplasticity Activation Meditating) – tehnologija održive sreće

Meditacijski program razvijen na temelju drevne indijske i tibetanske tradicije održavanja emotivne higijene, podržan je od moderne medicine i neuroznanosti jer je praktična i dragocjena pomoć za svakodnevni život.

1. NAM program emotivne higijene: “Četiri kvalitete veličanstvenog uma” 

  • Iskustvo postizanja mirnoće uma i tijela, istraživanjem njihove temeljne prirode kroz vođenu meditaciju – kombinacija objektne (shamata ili mindfulness) i analitičke (vipassana) meditacije.
  • Više informacija i prijave na: info@n2sed.hr

2. NAM trening program: “Harmonija realnosti i izbora” – osam modula, svaki u trajanju od tri sata

  • Trening program koji uključuje tečaj NAM meditacije, kao i praktičnih metoda za postizanje i održavanje emotivne higijene kao glavnog uzroka unutarnjeg mira i vanjskog uspjeha.
  • Model edukacije je induktivan, što znači da za polaznike kreiramo kontekst unutar kojega svatko gradi svoja uvjerenja i generalizacije na temelju vlastitih iskustava. Trening uključuje teorijski dio, debatu kako bi razjasnili nedoumice o temi te objektnu i analitičku meditaciju s ciljem postizanja mentalne jasnoće i stabilnosti.
  • Radi se u zatvorenoj grupi s ograničenim brojem polaznika koja se formira na početku programa. Od polaznika se zahtjeva redovito pohađanje.
  • Kliknite ovdje i saznajte više o programu “Harmonija realnosti i izbora”

Namjera: Osigurati da svi polaznici dobiju ispravno i kvalitetno razumijevanje i iskustvo NAM meditacije jer ona predstavlja praktičnu i dragocjenu pomoć za svakodnevni život.

Što NAM meditacija nije?

NAM meditacija nije tjelesna aktivnost.
NAM meditacija nije relaksacija.

Što NAM meditacija jest?

Tibetanska riječ za meditaciju je „gom“ što znači zbližavanje i upoznavanje. Prema tome, meditacija je proces upoznavanja temeljne prirode uma (čistoća, jasnoća) i zbližavanje uma s vlastitim pozitivnim mentalnim stanjima poput suosjećanja, ljubaznosti, strpljenja, velikodušnosti i mudrosti.

Zašto je to korisno?

Zato jer najčešće doživljavamo mentalna stanja s kojima smo najbolje upoznati i zbliženi. Želimo li više pozitivnih mentalnih stanja, moramo se bolje i češće upoznavati s njima. Naša mentalna stanja utječu na naše ponašanje jer ono što se događa u umu kreira energiju koja onda odlazi u svijet i oblikuje kvalitetu naših životnih iskustava.

Koje su koristi od prakticiranja NAM meditacije?

  • smanjenje stresa i postupno uklanjanje istinskih uzroka stresa
  • emotivna higijena (kreiranje zdravog emotivnog okruženja koje je poticajno za razvoj pozitivnih emotivnih stanja koja podržavaju temeljnu ljudsku prirodu, za razliku od nezdravog emotivnog okruženja koje je poticajno za razvoj negativnih emotivnih stanja poput depresije, koja su u suprotnosti s temeljnom ljudskom prirodom)
  • mentalna stabilnost (suprotna je mentalnoj nestabilnosti jer utječe na održavanje, ali i poboljšanje kognitivnih funkcija poput učenja, koncentracije ili sjećanja)

NAM vođene meditacije “Četiri kvalitete veličanstvenog uma” i trening program „Harmonija meditacije i realnosti“ predstavljaju osvježavajuće, ugodno i praktično iskustvo, što znači da će polaznici naučiti i iskusiti jednostavne tehnike meditiranja koje će im zauvijek ostati na raspolaganju.

* Ako se sami ne pobrinemo za svoju emotivnu higijenu, kome ćemo to prepustiti?