Koliko je mentalna stabilnost važna u poslu?

On March 6, 2017, Posted by , In anti-stres, With Comments Off on Koliko je mentalna stabilnost važna u poslu?

Mentalna stabilnost suprotna je mentalnoj nestabilnosti.

U poslovnom okruženju mentalna stabilnost zaposlenih uzrok je smanjenja stresa i izostanaka s posla, poboljšanja kognitivnih funkcija zaposlenih kao što su koncentracija, sjećanje, logičko razmišljanje i učenje novih znanja.

Za osobu koja kontinuirano iskušava stres, nikad nismo sigurni kako će reagirati. Termin stres ovdje koristimo za ona mentalna stanja koja često iskušavate i koja Vas svojom pojavom uzrujavaju i čine nemirnima.

Za mentalno stabilnu osobu znamo da će njene reakcije uvijek biti u prirodi samopouzdanog, koncentriranog i smirenog ponašanja što postaje uzrok bržeg donošenja boljih odluka, veće prisutnosti kod izvršavanja poslovnih obaveza i većeg zadovoljstva radnim mjestom.

Poslovno okruženje u kojem se očekuje da ostvarujemo izvrsne rezultate, postalo je izuzetno kompleksno. Od zaposlenih, menadžera ali i od poslodavaca očekuje se poznavanje financija, prodaje, marketinga, pravnih poslova, nabave, moderne tehnologije i rastućih mogućnosti globalnog tržišta. Uz to, u doba digitalne revolucije nestaju okviri radnog mjesta i radnog vremena. Može se raditi sa svakog mjesta i u svako vrijeme. Imamo razne to-do liste i popise aktivnosti. Trenirani smo da stalno nešto ostvarujemo, da stalno razmišljamo o “tamo”. Pri tome ne treniramo da budemo “ovdje”. Ako ne prepoznajemo “ovdje” kako ćemo prepoznati da smo stigli “tamo” jer “tamo” tada postaje “ovdje”, zar ne?

Vi koji ovo sada čitate, tko god da jeste, na raspolaganju imate fantastičnu inteligenciju, prostranu u svojim interesima i mogućnostima, ali ako ste u stresu i lako se uznemirujete tijekom dana, nekad i oko sitnica, to je isto kao da vrhunski dirigent ima na raspolaganju simfonijski orkestar u kojem se nalazi 80 vrhunskih glazbenika koji imaju raštimane instrumente. S takvim simfonijskim orkestrom se teško koncentrirati i napraviti nešto svrhovito.

Mnogi najbolji svjetski dirigenti navode da nije moguće izvesti tako kompleksnu aktivnost svjesno, zato često imaju zatvorene oči i ako ih pogledate u posebnom su mentalnom stanju potrebnom kako bi uspješno integrirali umjetnički rad 80 glazbenika u jednu čarobnu simfoniju koja slušatelje odvodi u stanje potpunog subjektivnog iskustva mira, koncentracije i raznih drugih emocija. Intelektualno ili racionalno razumijevanje kako je dirigent uspio u svom poslu je bitno, ali nije dovoljno kako bi se razumjela remek djela izvedbi najljepših svjetskih simfonija.

Lako je vidjeti sličnost između simfonijskog orkestra i kompleksnog poslovnog okruženja.

Možete li pronaći barem jedan primjer u kojem su stres i mentalna nestabilnost poželjni u poslu?
Pogledajte s pozicije klijenta, poslodavca ili kolege osobe koja većinu vremena na poslu iskušava stres i mentalnu nestabilnost. Pronađete li samo jedan primjer kod kojega je to poželjno, uspjet ćete opovrgnuti teoriju o važnosti mentalne stabilnosti u poslu.

Ukoliko u tome ne uspijete, zatražite sada prezentaciju N2SED Anti-Stres Mentalnog Treninga za svoju tvrtku jer to predstavlja uštimavanje instrumenata simfonijskog orkestra i vodi vas tamo gdje samo razmišljanjem i racionalnim razumijevanjem ne možete doći.

Da, želim prezentaciju N2SED Anti-Stres Mentalnog Treninga za svoju tvrtku.