Knjiga: Veličanstveno – Predgovor

1. Predgovor

Suosjećanje je ključno za naš opstanak kao ljudi, gdje god živjeli. Mi ljudi društvena smo bića, trebamo suosjećanje za opstanak. Ako razvijamo interes za dobrobit drugih ljudi, ako podijelimo njihovu patnju i pomognemo im, u konačnici ćemo i sami imati korist. Što više brinemo za tuđu sreću, to se više povećava osjećaj naše vlastite dobrobiti.

Dugoročno, razlog zbog kojega nam ljubav i suosjećanje donose najveću sreću jednostavno je taj da naša priroda te vrline cijeni iznad svega. Potreba za ljubavlju nalazi se u temeljima ljudskog postojanja. To je posljedica duboke međuovisnosti koju dijelimo jedni s drugima. Koliko god sposoban i vješt netko bio, ostavljen sam neće preživjeti. Koliko god snažno i neovisno se osjećali tijekom najplodnijih razdoblja života, kada smo bolesni, jako mladi ili jako stari, trebamo pomoć drugih.

Vjerujem da je, na svakom nivou društva, ključ do sretnijeg i uspješnijeg života rast suosjećanja. Moja je nada da će čitateljima ova knjiga “Veličanstveno – priča o ljubavi, suosjećanju i realnosti” Igora Mošiča biti zanimljiva i korisna.

Njegova Svetost XIV. Dalai Lama, 19. lipanj 2019.

Da, želim kupiti knjigu “Veličantsveno – priča o ljubavi, suosjećanju i realnosti”